40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pondělí 1. srpna 2011

Alternativní model tervigona

Více než 1,5 roku mají hráči tyranidů k dispozici nový kodex, ale GW se stále nemá k vydání chybějících modelů, zvláště těch oblíbenějších jako například tervigon, bez kterého se kompetitivní list v několika exemplářích neobejde.

Jednou z možností je, vytvořit konverzi. Pokud má hráč čas, náladu a je alespoň průměrně zdatný modelář, není problém si takovéto konverze vytvořit. Zdatnější modeláři vychází z modelu Carnifexe, kterému pak z green stuffu domodelují "porodní orgány" a dále jej trošku poupraví, tak jak například CECE. Po vydání fantaskového Arachnaroka, se pak začaly oběvovat jeho konverze v kombinaci s torzem carnifexe, celý postup konverze je dostupný například na blogu Dark Future Gamers.

Pokud ale do této kategorie nepatříte, musíte se buďto obrátit na ty statnější a buďto je oslovit přímo nebo se porozhlédnout po internetu, zda někdo již tu modelařinu za vás neudělal a nedává ji k dispozici všem zájemcům, samozřejmě za nějaký ten bakšiš.

Jednou z možností je už relativně profláklý konverzní set z Chapterhouse Studios, což je americký eshop, který nabízí za 25 USD vcelku vydařený resinový kit, který společně se stavebnicí Carnifexe problém vyřeší. Bohužel se nejedná o zrovna nejlevnější koverzi, jelikož k ceně kitu a poštovného je třeba připočíst i model samotného carnifexe.

Nově se objevil resinový model na krámku polský scultporů Puppets War. Model se jmenuje Alien Living Incubator a je opravdu robustní, výška 11cm, délka 9,5cm. I když celkovým zevřením má model do artových obrázků tervigona relativně daleko, myslím, že pro použití jako tervigon je více než dostatečný a je zde stále možnost konverzí. Problémem může být cena modelu, která je stanovena na 35 EUR plus poštovné 1,5 EUR, v přepočtu tedy nějakých 900Kč.

Co si o tomto modelu myslíte vy? Uvítám vaše komentáře v diskuzi pod článkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat