40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pátek 17. září 2010

Battle report: Daemons vs Blood Angles

S Carpym jsme odehráli dohodnutou hru na 1800 bodů. Démoni vs Blood Angles. Carpy chtěl vyzkoušet nějaké jednotky, které dříve nehrával, takže jeho list nebyl zrovna přehlídkou nejsilnější armády. Já zkoušel svůj soupis pro nadcházející Ogr Cubb.


Démoní sestava:
4x herald of tzeentch, bolt of tzeentch, master of sorcery, we are legion, chariot
2x daemon prince, daemonic gaze, bolt of tzeentch, soul devourer
Soul Grinder, všechny upgrady
3x 4 flamers
3x 5 plaguebearers
2x 5 pink horros, bolt of tzeentch

Carpy nasadil zhruba tohle:
Mephiston
Reclusiarch
10 členná tactical squada v rhinu, heavy bolter, flamer
10 členná assault squada s jumpacky, melty, fista
7(?) členná Death Company s jumppacky a nějakou výbavou
5 terminátorů, 2 s TH/SS, tři s párem claw, v land raideru, storm bolter, extra armor
5 skautů se sniperkami.

Sestava Blood Angels tedy vypadá kamarádsky a těším se, že si konečně pořádně vyzkouším mou aktuální core sestavu i na Space Marines, byť v tomto případě specifické. Hody určujeme hru o dva objektivy a deploy dawn of war. Prohrávám iniciatitu a soupeř mě nechává začít. Vybírám polovinu, která dle mého názoru mohla poskytnout více coveru a nechávám to na soupeři. Ten v rámci deploye vysazuje pouze 5 sniper skautů do lesa k vlastnímu objektivu.

Deploy a drop v prvém kole
1. kolo
Pro první vlnu vybírám všechny heraldy a flamery. Bohužel obligátní jednička mi opět hatí skvělé plány. Tudíž, jedni PB padají do lesa k mému objektivu a jeden se při tom zabije, další do ruiny veprostřed stolu, třetí chtějí do lesa ke skautům. Nicméně ve warpu je nejspíše nějaká nepřepokládaná bouře a jednotky padají o kousek jinde než bych chtěl. Stejně tak horroři, jedni chtěli ke skautům, ale nakonec skončili mimo les, další se chtěli schovat za ruinu mimo LOS. Grinder chtěl také za ruinu, aby ho kryla před případnými lascanony, také vedle. Přesnější už ale byli princové, jeden končí na boku ruiny, druhý za ní. Horroři a jeden prince zajájí střelbu na skatuy. Tři zabíjejí a ti panikaří, zastavují se u hrany stolu, ale v bezprostřední blízkosti PB, takže na začátku soupeřova kola opouštějí stůl.
BA nechávají assault squadu v záloze, zbytek přichází. Reclusiarch je připojen k death company, Mephiston jde na vlastní pěst. LR vystřelí po Grinderovi ale nic se neděje. DC střílí do PB u lesa a tři zabíjí, následně je assaultují. Mephiston nabíhá do horrorů. Combat se odvíjí v režii BA, plaguebeareři umírají, horroři Mephistona i přes přehozy přežívají, celkem drží 3.

Konec 1. kola

2. kolo
Z rezerv mi přichází tři heraldi a jedni flameři. Warpová bouře ještě neskončila a démoni odletují od zamýšlených pozic. Nejvíce zamrzel scatter flameri, kteří odlétli asi 5“ od DC, kterou měli za úkol zlikvidovat. Jelikož breath of chaos neumožňuje armor save, nemají ani feel no pain a to se počítá. Prince za ruinou vylézá do patra, aby měl přehled o situaci. Grinder zalézá za kopec, aby byl proti případné střelbě land raideru v krytu, horroři se přemisťůjí do krytu také. Flameři zabíjí 4. Heraldi a jeden princ se snaží jednotku eliminovat, ale bolty tragicky netrefovaly a na gaze soupeř vždy hází feel no pain. Grinder střílí z Tongue na LR, trefí se, ale penetrovat nedokáže. Mephiston zabije dva horrory. Poslední stále odolává.
Soupeř hýba raiderem a DC, LR opět střílí s lascanonu a jednu penetraci odvracím coverem. Bolterem pak zabíjí jednoho horrora v ruině. DC pálí z pistolí do flamerů, jeden umírá, pálí do nich i rhino a HB tactikálů uvnitř, opět umírá jeden. DC naběhne flamery a vymaže je, stejně tak Mephiston doráží posledního flamera, a konsolidací se schovává za LR.

Konec 2. kola
3. kolo
Přichází zbytek rezerv. Herald padá ke Binderovi, flameři pak k rhinu a DC, bohužel v obou případech mě opět scatter dostává dál než bych chtěl. Pohnu heraldy i princem do lepších pozic. Jeden se dostává na zadní pancíř rhina. PB v ruině a horroři se stahují. Jedni flameři zabíjí tři DC, zbývá už jen Reclusiarch. Tři heraldi a oba princové se snaží lousknout rhino, bolty ale opět tragicky netrefují nebo nepenetrují. Nicméně postupnými glancy rhino ničím. Druzí flameři tak okamžitě cílí  tacticalu která z rhina nedobrovolně vystoupila. Několik jich přežije, ale panikaří a vybíhají ze stolu. Grinder, horroři a herald se snaží zastavit LR, výsledkem byl jen shaken.

Rezervy na začátku 3. kola
BA opět přichází rezervy. Assault squada padá blízko PB v lese u mého objektivu a spouští melta střelbu a střelbu z pistolí. Dva přežívají. LR se dává směrem do lesa, ale najíždí na něco, co z něj dělá jen stojící cihlu a opět střílí na grindera, který opět odolává. Mephiston a reclusiah předvádějí dobrou práci a ničí obě jednotky flameri. Reclusiah alespoň dostává wound.

Konec 3. kola

4. kolo
Stahují heraldy na pravé straně s princem tak aby mohli střílet po assaulťácích. Stejně tak se k nim začnou stahovat horroři a PB z ruiny a z lesa. Na levé straně šoupu grinderem princem a heraldem. Herald s princem původně měli zkusit zabít mephistona, ale nakonec střílí do LR, kterému nic nedělají, stejně jako Grinder. Střelba do assaulťáků je ale velice úspěšná (tak bez sejvu se to předpokládá), zůstává pouze seržant s fistou, kterého v následním assaultu zabíjejí PB, kteří konsolidují zpět k objektivu.
Z LR vystupují terminátor a chtějí běžet vstříc heraldovi, bohužel pohyb v terénu jim moc nešel, takže z plánu sešlo. Mephiston to ale přes vykouzlená křídla zvládá a dává celkově tři woundy.


Konec 4. kola

5. kolo
Heraldi, grinder a princové se pohybují vstříc terminátorům, aby našli lepší palebné pozice. Společnou střelbou zabíjejí čtyři terminátory, zůstává jen jedne TH/SS. Mephiston uděluje woundu heraldovi, který tak přežívá.
LR střílí lascanonem do grindera ale opět nic nedělá. Zbylý terminátor se dává na zteč démon prince. Souboj ale končí nerozhodně, kdežto Mephiston zabíjí heralda.

Konec hry

Soupeř hází jedničku a hra je tak u konce. Na objektivy výhra 1:0 pro démony, na victory pointy démoni také získávají vysoký zisk cca 1250 bodů oproti 738 u BA. Škoda, že hra dále nepokračovala, předpokládám, že bych byl schopný jak terminátora, tak Mephistona nelokovaného v kombatu zničit. Grinder by si pak dal land raidera a hr aby pravděpodobně končila wipem Blood Angels.

Žádné komentáře:

Okomentovat