40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pondělí 30. srpna 2010

Late Summer War Camp 2010

Tak historicky první LateSummerWarCamp je za námi. Jeho přípravy a plánování, propozice, registrace a další jste mohli sledovat na foru ThereIsOnlyWar.cz . Jak už jsem zmínil, šlo o první ročník akce inspirované Grillhammerem, tudíž grilovaní, luxusní gulášek, bezedná bečka pivka, už ne bezedná flaška slivovice:), a spousta dalšího včetně házení kostkami.
Od pátku do neděle bylo naplánováno celkem 6 her, které byly koncipované jako kampaň Impéria proti chaosu, kacířům a další havěti. Hráči byli rozděleni do dvou stran právě podle toho jestli bojují za Císaře nebo proti němu. Protože byl poměr nevyrovnaný, dvě armády Blood Angels se stali posedlými a po celou dobu bojovali proti císaři. Jak se později ukázalo, právě oni rozhodli výsledek celé kampaně.

První večer se armády, sešly ke společnému cvičení a pokud to bylo možné na bojišti se potkaly jednotky Imperiální Gardy proti jednotkám Imperiální Gardy, Vlci proti Vlkům, Blood Angels proti Blood Angels a podobně. Podmínkou tohoto cvičení bylo, že vždy jedno HQ v každé armádě mělo funkci pozorovatele a ač bylo na bojišti, prakticky se boje nijak neúčastnilo. Dále už šlo o to způsobit soupeři co největší ztráty. 


Druhého dne za podmínek Dawn of War se již rozpoutalo hotové peklo. First blood a to doslova. Nejrůznější, speciálové, charakteři a další lídři jednotlivých armád hnaly své jednotky do boje a na podporu morálky ukazovali, že patří k těm největším bojovníkům 40tého tisíciletí. V druhém kolem kampaně šlo jen o to kolik zranění způsobí lídr dané army v poměru k tomu kolik jich utrží. Pokud byl totiž zraněn natolik že již nemohl pokračovat v boji, byl ihned vyzdvihnut z boje, vyléčen/opraven a obratem do boje zase vrácen. Zde zvláště Mephistonové ukazovali, že jsou jedni z největších bojovníků.


Motivace z předchozí bitvy byla pro všechny armády natolik silná, že se do bojů rozběhli ještě s větší vervou, doslova na steč. Cílem další míse bylo získat co nejvíc killpointů a zároveň co nejvíce svých jednotek do soupeřovy deploy zóny. Za soumraku druhého dne již byla znát nadvláda odpůrců Impéria, jehož jednotky se během noci stihly ukrýt v nejhlubších zákoutích (a to doslova) planety.
asi netřeba komentovat :) ale jinak takto vypadala
atmosféra celého víkendu, zvláště večerů
Ještě tu samou noc započali další krvavé boje, jednotky chaosu a spol měli za úkol zničil lídry právě těchto bránících se císařských armád. A pokud se mise splnila odeslat zprávu svým spolubojovníkům, v podobě dunivého pokřiku "Beast Slayer!". První polovina bitev probíhala ještě v noci a tak se útočící oddíly musely nejprve proplížit pod temnotou noci a až za prvních slunečních paprsků doslova zakopaného velitele bránících se armád co nejrychleji zlikvidovat. Avšak nepodařilo se assasinovat všechny.
Toshiro právě splnil úkol mise.
To dalo možnost k přeskupení před finálními boji. Zrovna když silnější armády přišli na pomoc svým téměř zničeným spolubojovníkům, došlo k další bitvě, jak asi tušíte šlo o boje dvou armád proti dvou armádám, kdy každá bránila jeden strategický bod. Tyto další krev prolévající masové bitvy dovedly všechny účastněné armády až do středu hlavního města planety.
čtyřhra SW + SW vs TAU + BA
Zde se pak odehrála poslední, spíše strategická bitva. Ve které šlo o to zabrat co největší část města. V polozničených budovách armády postupně vztyčovali své vlajky a vyhrály ti s více vlajkami. 


Ač už po první polovině bitev byla vidět nadvláda temné strany, ve zbytku bitev ještě více předvedla svou sílu a jednotky Impéria nedokázali odolat a hlavní město i celou planetu museli s velkými ztrátami opustit. Nicméně už teď Císař shromažďuje další jednotky a přibližně za rok bude chtít tuto planetu dobít zpět. Povede se mu to? Přidáte se na jeho stranu? Nebo naopak pošlete podporu temné straně?
nejúspěšnější hráč Patrik
Za temnou stranu, bez jediné remízy nebo prohry, vyhrál Patrik s jeho BA a stal se tak nositelem titulu "Emperor's Nightmare". Za jednotky Impéria se nejvíce osvědčili Slimákovi dropující Vlci a získali titul "Emperor's Right Hand". Slimák zároveň získal bonusové ceny "Beast Slayer Trophy", "Worst Driver Trophy"a "This Ïs Not Fullpaint Trophy". Na zbývající už zbyla jen jediná bonusová cena a to "Wipeout Trophy" kterou si odvezl Alex.
jedna skupinová :)
Jediným menším mínusem celé akce bylo páteční počasí a slabší účast i přes původní velký zájem o tento termín. Jinak z pozice organizátora a o to víc, z pozice organizovaní první takovéto akce. Považuji LateSummerWarCamp za velice povedený po všech stránkách. A doufám že se příští rok sejdeme ještě ve větším počtu a věřte že mise budou příští rok ještě pekelnější :)

Na závěr děkuji všem co přijeli, bez vás by to nešlo a všem co mi na závěr pomohli s balením. Než jsme si zabalil tašku tak stoly a desky byly v autě :)

Žádné komentáře:

Okomentovat