40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

čtvrtek 12. srpna 2010

ELDAR UNITS NA ETC

Eldaři vyráželi na ETC s tím, že měli být tuhá armáda co se bude primárně bránit a bude skórovat remízy. Nezvyklé ale s modely co jsem měl k dispozici sem na wipearmy s doubleconcilem nepomyslel. Tedy krátce k jednotkám:

Autarch - byl naprosto k prdu - jediné co dělal bylo to že dával +1 na rezervy. Nicméně na tom stála celá má taktika takže to docela stačilo.

Farseer - byl ne tak na prd nicméně nic extra taky nebyl. Nejlépe z něj fungovaly runes of warding - na perily rozdal protivníkovým psykerům kolem 6ti woundů a jeden se vůl utavil úplně takže dobré skóre. Jinak guida se kterou byl byla fajn a výrazně zlepšovala jeho falcon - to abych ji hodil na walkery se mi moc často nezdařilo - prostě jsem je nemohl držet po hromadě. A pak re-roll u pulse laseru byl často důležitější.

Fire Dragons - hlavní dělníci mé army ale málo kdy se dočkaly konce - jen je třeba vědět kdy vyskočit.

Dire Avengers - zbytečná jednotka - jediné co umí je že jsou levní a zabíraj

Guardians - jako Dire Avengers jen s tím, že sou drazí. EML u nich vypadal dobře ale stejně jsem s nimi raději nikdy nevyskakoval. Lepší by byli storm guardiani ale na ty nebyly modely.

Waveserpent - s Brightlancou - zbytečně drahý špás a EML by byl lepší - krom jednoho lucky hitu do Land Raidru sem lance abilitu skoro neužil. Jinak tenhle tank je krutě předražený a příště bych do na ETC raděj nebral či v menším množství - army bych na něm nestavěl.

Waveserpent - s Shurican canony - viz hore, jinak Shurican canony nic moc - síla 6 nestačí na spolehlivé otvírání rhin a na pruzení pěchoty to má málo výstřelů - nemluvě o tom že pěchoty je ETC buď krutě málo a to jen v tancích nebo krutě moc (řádově tak 100 - 150 modelů) - IMHO EML je asi nejlepší verze co vybrat.

Falcon - Holofieldy docela překvapily - stal se docela nezničitelným (hodil jsem i pár coverů) a sice nikdy moc nevystřelily (stále shaken) ale byly dost tuhý a mobilní nosič troopy. A když se mi podařilo vyjet z rezerv tak i docela dobře střílel.

Warwalkery - s scatterlasery - husté - s počtem výstřelů co měli prudili i rhina (ale že by je nějak snadno louskali to ne) a docela na jisto sundavali speedry. Kupodivu nebyly vždy primárním cílem ale je pravdou, že nebyli primárním kosičem nepřítele (na tanky které dominovaly byly žlutý) Příště bych zkusil verzi s 6ti EML - myslím že účinek bude minimálně srovnatelný

Závěrem? Příště bych defenzivní Eldary postavil určitě jinak - Falcony bych vyměnil za levnější Wraithlordy (možná i s swordy), Jako troopu postavil wraith guardu a jetbiky či jen jetbiky a rozhodně přidal seercouncil a doplnil to dle zbývajících bodů serpentou s firedragony a chodítky s raketomety.

Žádné komentáře:

Okomentovat