40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pondělí 16. srpna 2010

ETC roster - Blood Angels



Jelikož můj úkol bylo zahrát defenzivní armádu, rozhodl jsem se na ETC jet se svými Salamanders podle Blood Angels codexu a postavit armádu střelecky. Využil jsem hlavně fast vozidel a obecně spousty melta zbraní.

Roster byl následující:

HQ 1 : Librarian (Shield of Sanguinius, The Sanguine Sword) [100 pts]
HQ 2 : Honor Guard (4x meltagun exchanged for chainsword (4x10) , 4x boltgun (4x0)) in Transport1 [155 pts]
Troop 1 : Assault squad (1x meltagun (10), 1x infernus Pistol (15), lose jump packs (-35 for Transport2) in Transport2) [125 pts]
Troop 2 : Assault squad (1x meltagun (10), 1x infernus Pistol (15), lose jump packs (-35 for Transport3) in Transport3) [125 pts]
Troop 3 : Assault squad (1x meltagun (10), 1x infernus Pistol (15), lose jump packs (-35 for Transport4) in Transport4) [125 pts]
Troop 4 : Assault squad (1x meltagun (10), 1x infernus Pistol (15), lose jump packs (-35 for Transport5) in Transport5) [125 pts]
FA 1: Baal Predator (dozer blade (5)) [120 pts]
FA 2: Baal Predator (dozer blade (5)) [120 pts]
FA 3: Land speeder squadron (heavy flamer (0), multimelta (20)) [70 pts]
HS 1: Dreadnought (2x twin-linked autocanon (15)) [120 pts]
HS 2: Dreadnought (2x twin-linked autocanon (15)) [120 pts]
HS 3: Dreadnought (2x twin-linked autocanon (15)) [120 pts]
Transport1 : Razorback (lascanon and twin-linked plasmagun (35), dozer blade (5)) [95 pts]
Transport2 : Razorback (lascanon and twin-linked plasmagun (35), dozer blade (5)) [60 pts]
Transport3 : Razorback (lascanon and twin-linked plasmagun (35), dozer blade (5)) [60 pts]
Transport4 : Razorback (lascanon and twin-linked plasmagun (35)) [55 pts]
Transport5 : Razorback (lascanon and twin-linked plasmagun (35)) [55 pts]
TOTAL [1750 pts]

Jako celek se armáda velmi osvědčila a byl jsem schopen z defenzivní pozice většinou uhrát i výhru. Základní strategie je jednoduchá, bejt vzadu, sbírat cover, odstřelovat zbraněmi na 48". Když se něco přiblíží, tak používat i linkovaný plasmy razorbacku. Při tom otravovat predatorama a speederem nejlépe z outflanku a deepstriku. A ve vhodnou chvíli se rozjet tam kam je potřeba a vyskákat assault squadama s meltama. Popis jednotlivých her pošlu později. Teď se budu věnovat rozboru jednotek.

Librarian
Velmi kvalitní levné HQ. Při zákazu specialních charakterů asi nejlepší možnost. Za 100 bodů dokáže být slušná výpomoc do close combatu díky kouzlu "The Sanguine Sword" (síla 10) - zabil jednoho dreadyho myslím. A jeho hlavní využití tkví z kouzlu "Shield of Sanguinius" (do 6" všemu 5+ cover). Vzhledem k typu armády není problém první kolo dvě mít pod shieldem celou armádu. Kouzlo selhalo asi 2x, ale naštěstí to bylo dost i jinýho coveru a ve hře proti Darkwinovy mi Shield zachránil snad polovinu zásahů do vozidel.

Honour Guard
4x melta v jednotce je jasná, ve vhodné chvíli vylézt a něco osmažit. Většinu času zůstali ale nevyužití, jen jednoho Trygona si upekli. Jejich výhodou je, že "seržant" má blood chalice (do 6" dává furious charge a feel no pain), tedy mají velký potenciál i na assault. To jsem využil také pouze jednou a to proti garde, kdy roztrhali spolu s jedněma assaulťákama dvoje veterány v jednom kole. Teoreticky krásná jednotka, prakticky jsem jí nevyužil tak moc, jak bych si přál.

Rifleman Dreadnought
Dready s 2x linkovaným autocanonem je obrovsky spolehlivý zdroj woundů na prakticky všechno a se schopností spolehlivě ubližovat vozidlům až do armoru 12. Při testování se ukázal i jako báječný tarpit na motonoby :). Na ETC mají tihle tři drobečci bezpočet zářezů hlavně chimér, rhin a raiderů.

Baal Predator
Hrál jsem levnou verzi pouze s assault canonem a dozer blade. Hlavní myšlenka byla jít z outflanku a otravovat život střelbou na boční/zadní pancíř a obecně otravovat soupeřův posun, tam kde ho nechci mít. V polovině případů šli normálně s armádou, s tím, že kryli předek svým AV 13 a díky pohybu o 12" a střelbě na 24" byli od prvního kola i tak velmi užiteční.

Land Speeder
Varianta s heavy flamerem a multimeltou je velmi univerzální a levná. Jen jeden kousek je spíše takový náhodný prvek, ale soupeře náležitě znejisťuje. V jedné hře přistál a smahnul Land raider, v další dvě kola griloval genestealery, už tím se zaplatil. V dalších hrách dával šanci na contest objectivu na 24". Šikovná jednotka na otravování.

Razorbacky

Prakticky základ armády. Lascanon a linkovaná plazma na fast vozidle znamená pohib o 6" a střelbu ze všeho nebo pohyb o 12" a střelbu z jedné zbraně, nebo pohyb o 18" a žádná střelba. Parádně univerzální stroj. První kolo dvě spíše statická střelba, poté rozvoz jednotek, kam bylo třeba.

Assault squady
4x troopa každá s 2x melta zbraní je úžasná. Objectiv mise nejsou díky schování v razoru problém, vždy jsem dojel, kam potřeboval a přežil dostatek. 2x melta je velmi spolehlivá, aspoň jedna trefí skoro vždy a jeden zásah meltou potenciálně ohrožuje cokoli. Krásné byli okamžiky, kdy se sjeli všechny squady a společně grilovali Trygony :).


Celkově jsem uhrál 5 výher a jednu prohru a 91 bodů z 120 možných. Měl jsem sem tam kliku, sem tam dobrej pairing a sem tam dobrou strategii :).

Žádné komentáře:

Okomentovat