40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

neděle 22. srpna 2010

Grey Knight Rumors

Trochu nám to tady na 40dice.cz vázne tak sem se rozhodl se postnout alespoň šeptandu okolo nového kodexu Deamonhunters. Předem upozorňuji že sposta věcí může být nakonec úplně jinak, jako vždy jde jen o rumory. Nový kodex je plánován na leden 2011 i když autoři rumorů odhadují spíše březen. Takže co nás čeká, v první řadě to co vás asi nejvíce naláká proč začít hrát Grey Knighty a to nové plastové modely:
nové plastové?
  • Storm Raven (samozřejmě i pro Blood Angles a další kapituly)
  • balení 5 termosek s upgradem pro Paladina, Psycannon, Nemesis Force Weapon, kladivo se štítem a vlajkou
  • balení 10 troopáků s upgradem pro Justicara, Psycannon, Incinerator, Nemesis Force Weapon, vlajkou a nejaké extra bity
  • "walker" ano záměrně používám tohle slovo protože se nemluví o dredovi, ale jde o chodící stroj ve kterém je upoután Grey Knight, 
  • tank, pravděpodobně rhino s psycannonem
Přibudou i nějaké kovové modely a to:
  • nový Stern
  • Chaplain
  • Justicar
  • Paladin
  • Inquiziční charakter
  • a dva další zatím neznámé blistry

A ted už pojďme k samotným kodexovým rumorům:
Nemesis zbraně budou mít jednodužší rozdělení jak fungují u kterého modelu. Power Armored GK budou mít všichni NFW jako Power Weapon, Terminator Armored GK budou mít všichni NFW jako Force Weapon, lídři squad pak budou mít ještě možnost Master Craftu. NFW zůstane +2 do síly. A šeptá se i něco o tom že proti démonům poissoned 2+.
Všechny jednotky budou mít možnost používat kouzla s těžší šancí pro soupeře toto kouzlo zrušit?!
Psycannon by měl mít změněný profil: 24" S6 AP3 Assault3, no invu, pinning když bude v cílové jednotce psyker. Nebo 36" S5 AP4 heavy 1, 5" blast, no invu, no cover.
Incinerator by měl zůstat stejný.
A teď asi největší peklo a to, že všichni GK by díky jejich zdobenému brnění měli mít reroll armor, invu i cover sejvů (nevím jaký má brnění vliv na cover, ale budiž). Navíc pravidlo Shrouding (něco jako Nigh Fight když se střílí na GK) by mělo zůstat zachováno.
Zmizí možnost přibírat jednotky z jiných kodexů, ale přibudou jednotky nejspíš odvozené od gardistů, které budou přímo v kodexu.
Nové možnosti pro dreda (walkra) jako psycannon, něco na velkou placku, něco speciálního proti démonům, něco na pinning atd.
Aegis: soupeřovi psykeři do 12" musí skládat psychic test s +1D6.
Rites of Exorcism: démoní jednotky chargují na GK jako přes těžký terén.

Autor těchto rumorů byl svědkem hry na 2000pts proti orkovi.
Deamonhunter army byla složená z 
HQ:Grand mastera s Retinue, Special Character
ELITE: 5 termosek se 2 spec zbraněma, dred
TROOP: 2x 5 GK s 1 spec zbraní a v razorbacku, 10ti člená neznámá unita (nejspíš něco od gardy) v Chiméře
FAST: Storm Raven
žádné HEAVY sloty
I když Ork byl údajně v přečíslení 4:1 tak GK prakticky nezaznamenali ztráty a vyhráli!

Pro mě to zní všechno dost šíleně, i když je fakt kdo jiný z Impéria by měl mít tyhle zbraně, brnění, kouzla a další techniku než právě Grey Knighti. Asi to ale povede k neuvěřitelným cenám za jednotky, osobně očekávám něco okolo 40+ za troopáka a 80+ za termosku, jestli ješte speciálové budou stát okolo 200+ což je trend posledních kodexů tak půjde o opravdu malé armády. V rumorech postrádám jakékoli info ohledně Land Raiderů, očekával jsem přidání Reedemera, ideálně převzetí varianty z Imperiál Armoru. Do vydání nicméně ještě času dost a jak jsem uvedl na začátku, vše jsou hodně předčasné rumory a vše může být ještě úplně jinak. 

Zajímá nás i váš názor na připravovaný kodex lovců démonů, podělte se o něj v diskuzi k tomuto příspěvku. Předem díky.

2 komentáře:

  1. Ty modely na fotce nejsou nove, porovnej je se svymi terminatory...jsou identicti.

    OdpovědětVymazat
  2. Storm Raven fast? BA ho mají jako heavy... A jako vypadá to na strašný overkill, ale jakmile budou vysoké ceny, bude to imho bez šance. Například jednotka 5 borců s výbavou a upgradama za 300 bodům, bez invulu je v pohodě smetou dva plasma cannony a i s těma re-rollama to bude jako střílet na 10 mariňáků kteří jsou o dost levnější...

    OdpovědětVymazat