40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

čtvrtek 16. srpna 2012

ESC / ETC week - den 1.

Opet po roce jsme vyrazili na ETC a po dobre lonske zkusenosti jsem proste nemohl se neucastnit take turnaje jednotlivcu ESC. Protoze se tohoto turnaje ucastni velka cast hracu prave z ETC, plus letos pocetna skupina domacich, tzn polskych hracu, a jak sichni vite, v Polsku je warhammer neco skoro jako narodni sport :-)  tak konkurence je opravdu vysoka a clovek si tak muze uzit hry na urovni, ktere su mu u nas jen malokdy dostane. Rozhodne se nechci nikdoho z ceskych kluku dotknout, ale dokud nepotkate soupere, ktery hraje jakoby to byla jeho kazdodenni rutina, naprosto nic neresi a prekvapive nepotrebuje ani extra cas na planovani svych tahu, no proste hraje jako stroj, tak verte ze mate z nasi oblibene hry uplne jiny pocit a hlavne hromadu zkusenosti. A proto mam rad jak ETC tak ESC a rad zmerim sve sily s takovymi hrac.

Jen v rychlosti podotknu, ze letos hraji s Nekroni armadou, na ESC stejnou jako pro ETC, a i kdyz jsem doposud s timto listem odehral jen slabsich 20 her, na ceske pomery to docela fungovalo, respektive se to tvarilo jako temer neprekonatelne.  Samozrejme jak se dalo cekat, v silne konkurenci uz to rozhodne autowin army neni a opet jsem vdecny za ucast na ESC a objevovani slabych mist me army a zbiraje cenne zkusenostin na ETC. Kurna zas se tu nejak zakecavam, pojdme na to co vas urcite zajima a to konkretni reporty.

Jeste podotknu ze jsem zacal psat tento clanek po skonceni prvniho dne a jestli se podari budu ho doplnovat kazdy den po celych krasnych pet dni.

Den prvni. ESC zacalo.

I pres celkove dost pozdni zahajeni - registrace od 11 do 12 a prvni hru az od 12:30, ESC neboli turnaj jednotlivcu zacina a ucastni se ho necelych 70 hracu.

Na prvni hru dostavam nalosovaneho domaciho, tzn polskeho hrace s Blood Angels. Vzhledem k hromade GK a NEC ucasti na tomto turnaji a to doslova kam se clovek podiva vidi bud hromadu scarabu nebo Coteaze, jsem za BA docela rad a na 2 a 4 objectivy si docela verim. Hraje 3 predatory a 3 razory s troopami, 20 jumpackaru, termosky v LR a nejaky charaktery k tomu. Necham ho zacit abych mohl zakoncovat kolo a diky DoW se relativne pomalu priblizujeme k sobe. Blesky odvadi svou praci a pri vydrzeni do ctvrteho kola likviduji par razoru, nejakeho predatora a obcas nejakou troopu. Mezi tim se dostavaji na radu BA assaultaci s meltama a wreckuji mi par vozidel. Ve ctvrtem kole hra vypada docela nadejne v muj prospech, nicmene v patem kole mu vyjde par dobrych strel, me naopak od vyhry deli jen poprava zbylych tri termosek a i kdyz do nich strili asi polovina moji army, coz je jeste slusna paleba sila, souper haze opravdu dobry sejvy a jedna posledni termoska preziva a kontestuje. hra konci naprostou remizou a to vcetne VP kde je rozdil asi 45 bodu. Takze prvni hra 10:10 i kdyz dlouho to vypadalo mnohem lepe.

Ve druhe hre potkavam Daniela z Ruska s DE a tohle byl ten typ soupere o kterem jsem mluvil v uvodu, absolutne strojovy styl hry, neptal se temer na nic a snad za celou hru neudelal jedinou chybu, snad ani nezavahal a prakticky mi dal lekci jak se hraje Hit&Run. Nechal me zacit a nechal vse v rezervach, tohle je velmi ucina obrana proti bource, dve moje strelecke faze v prdeli a teprve mu zacinaji prichazet jednotky na stul. Behem tech prvnich dvou kol jsem se rozlezl okolo poloviny stolu abych mel dobrou palebnou pozici az bude prichazet, coz mozna byl prvni kamen urazu. mezi prvnimi jednotkami ktere mu dorazily byl i Baron s bandou skejtaku a protoze jsem proti teto jednotce snad jeste nehral promarnil jsem jedinou sanci ho s jednotkou vystrilet, pac v nasledujicim kole rozjel sve mocne kombo. Charge na jednotku nebo stalkera!, Baron s S7 multiplecharge na archu nebo barku, nasledny wreck, do druhe faze zustat zaseknuty se stalkrem a pak udelat Hit&Run. V naslednem jeho kole Venomama a blastrama zredukovat cile a opet multiplecharge. Pochopil jsem, ze to neustrilim a jedina moznost tak byla do nej nabihat, defenzivni granaty to ale opet ztezovali a i kdyz do nej sli postupne oba charakteri a vsechny tri troopy, proti kombu Hit&Run + strelba z venomu + charge, to bylo jak nosit drivi dolesa. Hodne do toho promlouvaly i kostky kdy jsem vzdy v tech nejdulezitejsich chvilich nahazel uplnou cocku a naopak souper mi predvadel jak se to ma hazet, hlavne penetrace. Asi v poslednim kole se mi podarilo znicit Baronovu bandu, nicmene bylo uz docela pozde. na mych ostatnich vozidlech se podepsaly jeho blastry a darklancy a me od upleho wipu delily dve posledni vozidla. Na VP ziskavam aspon 3 body ale mise byly ztracene, celkove 3:17. Sam se priznava ze cekal pred hrou jiny vysledek, ale proste zahral to vyrazne lepe.

Ve treti hre potkavam svicarskeho imperialniho gardistu a protoze muj list je stavenej hlavne proti IG, oba tusme jak asi bude hra probihat. Vybral si ze zacne, coz bych mu i standartne nechal, ale po scout movu vendet do mych rad mu kradu ini 4+ a vsechny 3 vendety jdou dolu. prvni dve kola se netrefil jediny blesk tak to vypadalo spis jako klid pred bouri, ktera naslesledne opravdu prisla. treti kolo napred zahajil Anrakyr ktery porucil vystrelit manticore na hydry stojici par palcu pred ni, mam tri placky a jak na objednavku jedna nici hydru, jedna sketruje do blobu a jedna sketruje zpet na manticoru kterou nici. Nasledne prichazi boure a temer kazda druha jednotka dostava zasah. Od tretiho kola jiz nehraju na objectivy ani killpointy ale na wipe. Nicmene podobne jako me v minule hre, ho od wipu delily dva killpointy ale rozdil ztrat byl vetsi a tak konecne vitezstvi s vysledkem 19:1.

Ostatni kluci nemeli moc stesti na soupere a kadou hru se motaji mezi remizou a prohrou. Snad budeme mit vseci vic stesti druhy den. Protoze posledni hra koncila po 9 vecer, celkem utahani se vracime na hotel a po par pivech s fantaskari z USA smolim tento report a chystam se jit spat. Drzte palce i dalsi dny a pro aktualni info chekujte twitter #ETC_CR

Žádné komentáře:

Okomentovat