40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

čtvrtek 30. června 2011

Army Creator Mobile

Asi to znáte, někam jedete, ať už MHD, busem, vlakem, nebo se jen nudíte v hospodě. Začnete uvažovat o nějakém zajímavém army listu.  Ale ne a ne si vzpomenout na bodové hodnoty jednotek a jejich výbavy. Notebook s army builderem s sebou nemáte nebo na něj není místo. Volat příteli na telefonu kvůli tomu také nechcete. I když máte chytrý telefon a uložené PDF kodexy, na malé obrazovce se zrovna ne moc dobře takovými soubory listuje. Proto, pokud patříte mezi majitele telefonu s platformou Google Android máte k dispozici aplikaci Army Creator Mobile.


Army Creator Mobile je vlastně obdobou Army Builderu pro operační systém Android. Takže jej lze používat na mobilních telefonech nebo tabletech se systémem Googlu. Jedná se o relativně mladou aplikaci a komunita kolem ní není závratná, proto pro ni zatím neexistují datafily kromě Warhammeru 40000. Bohužel vzhledem k licenčním podmínkám autor nenabízí možnost stažení data file z programu a je potřeba jej stáhnout ručně a to na adrese:  http://armycreatormobiledata.blogspot.com/

Ovládání aplikace je intuitivní, ale neočekávejte komfort Army Builderu. Jednotlivé změny vybavení musíte provádět postupně. Například přidání fisty seržantovi u assaulťáků znamená několik „kliků“. Nejdříve se vyvolá kontextové menu nad jednotkou, kterou chcete měnit, vyberete change options, program nabídne, zda chcete měnit parametry oddílu nebo seržanta. Po výběru serži nabídne, zda chcete měnit pistoli nebo chainsword a teprve teď zvolíte požadovanou fistu. Zdá se to být složité, na druhou stranu vše probíhá rychle a po nějaké chvíli používání se systém zažije.



Program nabízí jen dovolené upgrady, takže nelze jednotce koupit něco, co mít nemůže, nicméně obsazení slotů, stejně jako některé závislosti či unikátnost nekontroluje, je dobré mít to na paměti. Výsledný list lze uložit buď pro další editaci v programu, nebo vyexportovat do textového souboru, který obsahuje vše potřebné. Detailní popis pravidel a speciálních schopností, tak jak je zvykem v Army Builderu však nečekejte, nicméně na informace skoupý začíná být i AB.

Suma sumárum, jedná se o relativně jednoduchý program, který plní svůj primární účel dobře, byť není zdaleka blbuvzdorný tak, jako zmiňovaný Army Builder. Jedinou nemilou vlastností tohoto programu je, že není šířen zdarma. Na Android Marketu je sice ke stažení free verze, ta je ale omezena pouze na čtyři jednotky v rosteru. Placená verze nicméně není kapsu rvoucí a vychází na 3,5 dolaru, tedy cca 60 korun, což jsou dvě pivka. Rozhodnutí, zda pořídit, či nikoli je na osobních preferencích jednotlivce. To, jak aplikace funguje, lze dobře odzkoušet i ve free verzi.

Článek původně určený pro můj blog.

Žádné komentáře:

Okomentovat