40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pondělí 11. dubna 2011

Pravidla: regrouping

Situace: naše jednotka nehodila morálku a zdrhá, soupeř si hlídá aby se nesjednotila jinou jednotkou do 6". Na začátku našeho kola pak jednotkou rovnou utíkáme dal, mnohdy rovnou pryč ze stolu. U nás je pak zažité pravidlo že se o regrouping test pokoušíme na začátku kola a pokud ho nesložíme, nebo nemůžeme složit (právě kvůli jednotce do 6") tak rovnou pokračujeme ve falling back. Před pár dny jsem si pročítal pravidlo regrouping a tento zmíněný postup není úplně správný, respektive v některých situacích máme možnost jednotku zachránit.

První důležitou věcí je, že se nikde v pravidlech nemluví o "na začátku kola", ale jediné časové omezení pro sjednocení je "než se jednotka pohne" (... taking a Regroupe test in the Movement phase just before they move.) , tudíž máme možnost využít cokoli co můžeme použít v pohybové fázi k tomu abychom dostali svou nebo soupeřovu jednotku dále jak 6" od naší. Nejčastější asi bude tankshock nějakým našim vozidlem do soupeřovy jednotky, kdy se jen díky správnému pohybu dají jeho modely odsunout, ideálně jim způsobit fallback. Pokud nás otravuje vehickl, můžeme se pokusit o ramming, zde už ale potřebujeme soupeřův stroj zničit. Obojím dostaneme soupeře dále než 6" od naší zdrhající jendotky a až teď se můžeme pokusit o regroup test.

Možností pak může být použití psychické síly, či jiné ability, která vám umožňuje přesunovat vlastní jednotky. Takovéto kouzlo mají například noví Grey Knights, kdy pomocí The Summoning můžete na začátku pohybové fáze přesunout jednotku do 6" ke Knihovníkovi a tudíž až po tomto přesunu si jednotka bude skládat svojí morálku v případě mariňáků se rovnou sjednotí automaticky.

Právě při přesném pročítání pravidel, jestli tohle s knihovníkem a jinou zdrhající jednotkou můžu udělat jsem zjistil nepřesnost mezi pravidly a tím jak regrouping hrajeme v česku a pokud je tu možnost jak zhrhající jednotku sjednotit, proč jí pak nevyužít, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat