40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

neděle 17. října 2010

Budapest Grand Tournament II

Tak vyspal jsem se do růžova, to je fakt, ale to co mě dnes čekalo to byl doslova shit.

První hra proti chaosákovi, který byl mimochodem taky na ETC za maďarský tým. Měl 3+2 obliky, 1 prince, dva LR,v jednom khorňáci  do druhého v prvním kole posadil nudle, ještě jedno rhino s obyč troopákama a tři pěší termosky. Opět začíná protivník a 5, slovy "pět" oblíků wrekuje 4, slovy "čtyři" vendety i přes cover. Po tomhle okamžiku se hra mění v hody pouze jedniček a dvojek na obou stranách až do konce hry. Kromě desíti pokusů hitnout LR basiliskama, kdy ve všech desíti případech sketruje placka pryč. Vendety naštěstí aspoň po dvou kolech zlikvidují oblíky a pak už je holá fackovaná. V pátém kole má oba LR nedknuté a četou z wreknutýho rhina doběhne na kontest mýho pointu (hraje se na 5pointů, já držím dva, on taky). V vzápětí do těchto pěti mariňáků pustím dva chem cannony z Banewolfů, 7 výstřelů z plazem, u kterých musí potvrzovat cover, ještě nějaký multilaser, nicméně jeden týpek to nevím jak ustojí a na další kolo logicky házím 1. Prohrávám 5:15 a oba bychom své kostky nejraději zahodili.

Propadám se někde na průběžné páté místo a mým soupeřem na poslední misi jsou vlci. Celkem standartní sestava tří longfangů v různých kombinacích trubek a LC, HQ a tři další vlčí jezdci, dvě troopy v rhinech a nějaké combiplasmy v dropu. Opět prohrávám začátek, ale překvapivě, tentokrát již po třetí a opět s prupovídkou, že to umím, kradu iniciativu (Toshiro, vážně to funguje!). Mý kostky pokračovaly v low hodech, bohužel oponentovy ne. Pro rekapitulaci, 18 linkovaných LC, dva basiliskové, 9 výstřelů z multilaseru, všechno do Longfangů a pouze jeden mrtvý seržant a jedna misilka, WTF1! Jeho opětovaná střelba a 5 Vendet dole, oba Banewolfové a velitelská chiméra wreck, velení pro jistotu neskládá pining, WTF2!!. Poslední Vendeta, 14 výstřelů s plasem, a nějaké drobky, primární cíl vlkojezdci a výsledek, 2 woundy, WTF3!!! a 5 mrtvých gardistů na Gets Hot, WTF4!!! Následně ničí poslední vendetu a další chiméru. Ve třetím kole opakuji palbu ze zbytku plasem, přidávám melty, zkouším i placky od bazilišků a výsledek jeden mrtvý vlk. Před jeho třetím kolem rekapituluji co jsem mu doposud způsobil a co mám šanci mu ještě způsobit, ale protože mé hody měly v průměru hodnotu někde kolem 1-2 a jeho někde kolem 5-6, a prakticky jsem mu doposud sejmul něco kolem 100čistých bodů a už nebudu mít asi možnost čímkoli ještě někdy vystřelit, ukončuji hru a dávám mu 20 bodů. Sám soupeř byl dost mimo z toho co předváděly moje kostky a ty jeho prakticky taky jen v opačném významu. zbytek kola jsme aspoň suprově pokecaly. Mimochodem věděli jste, že po Slovinsky "dítě" se řekne "otrok" :)

Nebudu zastírat, že s výsledkem jsem nebyl vůbec spokojen, navíc obě poslední prohry byly proti soupeřům, které většinou porážím, nebo alespoň vím jak na ně a kor v případě chaosáka ani nějaký extra power deck neměl, ale prostě kostky řekly ne :) Hold jen silný roster nebo třeba i jakštakš taktika vždy nestačí, ale vždy je potřeba mít alespoň trochu, nebo i více štěstí.

Tito dva soupeři nakonec i obsadili celková první dvě místa, první chaos, druhý vlk, ono taky když jsem k tomu oběma docela pomohl, že :) Já nakonec skončil 18, Mirek 19 a Křeček tuší 34, z celkových 41 hráčů. Jasně byl vidět trend gardy, kterou zde melo snad 8-10 hráčů, nicméně žádný s extra výsledky. Zbytek už byl docela vyvážený, ani žádný extra nadbytek Adeptus Astrates jako tomu bývá na CZ turnajích.

Současně se zde hrál turnaj ve fantasce o cca 20ti hráčích, Flames of war za účasti cca 12ti hráčů, Warmachina taky tuším 10 hráčů a Warhammer historical za účasti 2! hráčů, kteří spolu svedli pět her :)

I když jsem hlavně v sobotu ráno měl pocity z organizace značně negativní, sami organizátoři se několikrát omlouvali, že o tom nevěděli a nemohli to ovlivnit a na příští rok slibují jiné místo a lepší podmínky. Když pominu tohle, turnaj se mi líbil a příští rok nejspíš pojedu do Budapešti znovu. navíc jsem potkal spoustu hráčů z dalších zemí (Slovensko, Slovinsko, Rakousko,...), pokecali jsme o jejich komunitách, večer vypili nějaké to pivko a celé to bylo zase trochu víc o lidech než jen o házení kostkami :)

2 komentáře:

  1. Po první části jsem si říkal, že myšlenka jezdit na turnaje mimo ČR není asi dobrá. Druhá část to spravila :), blbci se najdou holt všude...

    Smůla na kostkách se bohužel sem tam projeví brutálně... škoda.

    A s mocí sebrat první kolo opatrně, to si nechávej na ETC :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Taktéž to vypadalo po prvém dni jako totální propadák ogranizace.Asi bych se měl taky podívat za hranice.

    OdpovědětVymazat