40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

sobota 16. října 2010

Budapest Grand Tournament I

Day -1
Do Madarska jsem spolu s Kreckem a Mirou vyrazil uz v patek kolem 3 odpoledne, abychom se v klidu ubytovali a vyspali, respektive nemuseli v sobotu vstavat nekdy kolem 2 rano. Nicmene ve ctvrtek prisel email od organizatoru, ze misto tri zamluvenych koleji je k dispozici jen jedna a to jeste az od soboty. Nastesti mile prekvapili domluvenym ctyrhvezdickovym hotelem za smesnou cenu kolem 17eur na osobu. Vecer jsme jeste checknuli mistni patoky, kterym rikaji pivo, ale nakonec stejne skoncili u staropramenu, kterej tu taky cepujou. Jeste jsme potkali organizatora, kterej nas honil at jsme rano v 7:30 ready k odjezdu na misto turnaje.

Day 1
Ready jsme byli, a pred osmou jsme byli i na miste (8km od hotelu), jenze tady nas cekal dalsi problem. Turnaj je v nejake vojenske skole a maj tu prisny pravidla, prakticky nas odmitnuli pustit dovnitr pred devatou, takze jsme pres hodinu stepovali na ulici vcetne organizatoru a kdyz konecne otevreli tak se jeste vytvorila luxusni fronta, protoze kazdej musel ukazat obcanku a z te si opisovali data, takze dalsi pul hodinka stravena v nekonecne fronte, pak jeste nasledovalo funny hledani samotne haly v tomto arealu, ale cca v 10 jsme byli na miste, opakuji ze pote co nas nutili vstavat v 6.45 :(.


Prvni hra pak zacala az nekdy kolem 11 coz melo za nasledek pomerne kratke limity na kola. V prvni hre mi to ani nevadilo, losem jsem dostal Tau a klucina ze Slovenska navic nebyl moc vyhranej. Kradu iniciativu a likviduji vsech 5 broadsuite, pak uz mi nema moc jak ublizit a ve tretim kole vzdava hru. Vysledek 20:0 a jasny postup na prvni stul.

Tam potkavam Orka, ktery jako jediny dalsi zahral 20 bodu v prvnim kole, nicmene ma asi pul hodiny spozdeni na obede, pak deplojuje jak kokot kdy ho neustalu upozornuji ze jeho dvou palcova koherence je ve skutecnosti tri palcova a neustale zdrzuje. Opet kradu iniciativu a otviram trukk s warbosem a nobama a zaroven otviram waggon s gazgulem a meganobama,v druhem kole tyto dve unity temer uklidim a souperovi zbyva asi 90orku sedicich na jeho objectivu. Ve tretim kole jsme byli upozorneni ze zbyva asi 30minut a kdyz ho zadam aby pospisil, on reaguje ve stylu, ze kdyz bude spechahat, tak nema sanci vyhrat,kdyz bude zdrzovat tak uhraje remizu. Tohle me dost vytocilo a oznamuji mu, ze jestli chce hrat takhle, tak ted je my kolo ja mu muzu okontestovat jeho point a zdrzovat do konce hry, v ten moment zmeni a ze teda budem hrat normalne. Chvili na to nabizi skore 14:6 pro mne, smlouvam na 15:5, ale s tim nesouhlasi. Hrajem dal a ac mam dva bazilisky a pak uz do ork boys strilim i vsema sesti vendetama tak se mi je nedari rozebrat, ve ctvrtem kole je nam oznameno, ze je to kolo posledni,tak zkousim kontestovat point jednim banewolfem, ale toho nasledne otvira a wreckuje, hra konci remizou ale s rozdilem 800vp a pro mne vyhra 12:8. Tenhle hrac byl ale opravdu kokot! Později jsem zjistil, že tento stzl hry je asi jeho taktika nebo přinejmenším úchylka a většina soupeřů od něj odcházela s tím že skončili v 2,3,4 kole...

K memu prekvapeni si stale drzim prubeznou prvni pozici, zustavam na stejnem prvnim stole, kterej navic stoji uplne za hovno :) a prichazi za mnou druhej ork (z celkovych dvou na turnaji). Tohle uz je zkuseny hrac, ktereho jsme potkali i na ETC, kde udajne hral proti Typhusovi. Hraje 4 truky plny boys,2 wagony s defrolou vzdy s sesti meganoby, warbos na bice, ale samoten a par buginek a kanonu,diky scout pohybu se namackavam do jednoho rohu jak jen to jde a opet zkousim cornout iniciativu,do tretice vseho dobreho uz tady neplati a souper zacina. Kdyz se dostavam na radu, jen par palcu ode mne je skoro vse co ma a pohled je to opravdu strasny nastesti se mi dari otvirat a popravovat presne to co potrebuji a uznavam byly to mistama hrozny sachy, ale povedlo se a ve druhym kole mi assaulti a likviduje pouze 2 vendety. Dalsi moje kolo je podobne a i se stestim na moje kostky a smulou na jeho zase uspesne nicim nejblizsi cile, musim jeste objetovat banewolfy jako blokadu, ale za vysledek to stoji. Hra je opet ukoncena ve ctvrtem kole a na kilpointy vedu 7:2 ale VP jsou hodne podobny. Takze vyhra 15:5. Snad by to melo stacit na udrzeni se na prvnim stole, ale jeste nevim vysledky a ceka me nejspis vlk nebo chaosak, uvidime rano. Ihned po odevzdani nas bleskove vypakovali, protoze je potreba cely areal uzavrit pred sedmou, tak jsem gardu prakticky nechal na stole tak jak byla :)

ted me ceka tepla vana a pak zase testnem nejake mistni chcanky :)

1 komentář:

  1. ten borec na posledním obrázku se při pohledu na ty vendety tváří zajímavě :)

    OdpovědětVymazat