40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

pondělí 26. září 2011

Apple Dice Roll II z pohledu organizátora


Apple Dice Roll se připravuje již dlouho dopředu. Projednáváme s Martou a Dájou finanční možnosti, tak aby všechno vyšlo šul nul. Probírají se možnosti občerstvení. Co se upeče, nachystá. Jak udělat nějaké překvápko (vlaječky na jednohubkách). Musím přiznat, že některé věci Marta "darovala sponzorsky".

Dále jsme řešili zapeklitou situaci s herními deskami. Nakonec se desky sehnali, ale jednu chvilku jsme měli stažené pr... zadky, že nebude hrát nikdo.

Velkým problémem jsou stále terény. Tady patří dík všem, kteří přivezli terény svoje a podpořili nás.
Neuvěřitelným je člověkem je Asghar, který nás podporuje obrovským způsobem!

Původně měla být celá akce v tělocvičně. Do malé jsme se při zvětšené kapacitě na 8 stolů nevešli. Hledalo se náhradní řešení. Navíc někteří hráči projevili zájem o nocleh a posléze o posezení večer.  Volba padla na chatu Malák. Paní byla příjemná a velice ochotná. Desky a terény nás nechala nastěhovat už ve čtvrtek. Slíbila nám svižnou obsluhu, vše k dispozici. K obědu polévku a brambor s kuřecím steakem, k večeři guláš. Večer do nekonečna otevřený bar. Všechno to nakonec bylo trochu jinak.

Když jsme ve čtyřech lidech chystali stoly, zdálo se nám, že prostoru je sice málo, ale že se to dá. V sobotu se sál(eček) zaplnil hráči a bylo jasné, že to tak růžové není. Snad se dalo hrát i s tímto omezením. Příjemné bylo, že se nemuselo extra spěchat. Čas nás netlačil. Hraní bylo prokládáno přestávkami na jídlo. Od Dáji a Marty přicházela jedna pochutina za druhou. Sluníčko svítilo...

K hrám samotným se příliš vyjadřovat nebudu. Jen tolik, že první hra byla na 2 obj., deploy 12'', druhá hra anihilace, deploy Dawn of War a třetí hra 4 obj, čtvrtinky. Kvalita hráčů byl velmi rozdílná. To vše se nakonec projevilo v celkovém hodnocení, kde všichni hráči z Jablonného obsadili posledních 5(6) míst. Doufám, že i tak si ti zkušení turnaj po herní stránce užili.

Jak to dopadlo se službami...? Paní majitelka nebyla pružná vůbec. Myslím, že hráči trpěli žízní. Když jsme chtěli koupit kofču, museli jsme majitelku nahánět po všech čertech. Skoro žadonit o nápoje. Daniela paní několikrát žádala a upozorňovala, ať si udělá lístečky, že jí nadiktuje jména. Dopadlo to tak, že při obědě/večeři se mě paní ptala, co kdo z hráčů už měl k pití...

Její slib o otevřeném baru dlouho do noci se taky neuskutečnil. O změně pořadí jídel taky neinformovala. V závěru při placení nás natáhla. Dovršila to tím, když sbalila Dáje ze stolu 700,-. Dája si je pak musela "vydiskutovat" zpět. Apple Dice Roll III rozhodně nebude na chatě Malák.

Celkově bych akci hodnotil jako mírně povedenou. Povedlo se to, že si lidi zahráli. Najedli se, pobavili. K ostatnímu mám výhrady. Už teď přemýšlíme co s ADR dál...



1 komentář:

  1. Jakozto ucastik jen hodim nejaky komentar.
    Fakt se mi libilo, jak jste to podchytili s tim obcerstvenim. Takrka nechapu, kde jste na to vzali cas a energii. Pokud to chces takhle delat dal, tak prosim zdraz vstup. Kdyz to budes delat "sul nul" tak se moc rychle vystavis a prestane te to bavit.
    Ja vzdy tvrdim, ze dobra prace musi byt nalezite odmenena, jinak priste uz nebude tak dobra.
    Ten salek byl maly. Skoro skoda, ze par stolu nebylo venku. Ale chapu, ze se nemuzes spolehat, ze bude tak pekny den, jako byl.
    Pani z penzionu asi fakt nepochopila, ze i v Jablonnem je nejaka konkurence sluzeb a ze kdyz nebudes spokojen, tak mit praci priste nebude.
    Ale nebyla to traga, nicmene je fakt, ze kdyz jsem chtel kofolu, tak jsem vubec netusil, kde se k ni dostanu a zneuzil jsem tebe...
    Kazdopadne to hodnotim jako velmi prijemnou akci a tesim se na dalsi rocnik. Jen se obavam, ze te ceka zase navyseni kapacity.

    OdpovědětVymazat