40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

úterý 25. října 2011

Plán GW pro rok 2012

Příští rok má být opravdu nabytý co se vydání nových věcí týče:

Březen 2012 - Tau codex
? 2012 - Black Templar
léto 2012 - 6tá edice + Legion of Chaos codex
? 2012 - White Dwarf codex/update Renegade Space Marines
konec 2012 - Eldar codex

v roce 2013 by pak měly vyjít Dark Angels a trochu překvapivě Sisters of Battle, takže White Dwarf verze je nejspíš jen přechodná. Mluví se ještě o dalším kodexu v roce 2013, ale ještě nikde neuniklo co to bude.

Zpět k příštímu roku. největší událostí je určitě vydání šesté edice pravidel. Jedny z posledních rumorů potvrzují, že střípky pravidel, které unikly k šesté edici už před pár měsíci, jsou z velké části pravdivé a zbytek je vetšinou jen chybně interpretován. Nová pravidla údajně nejsou o moc složitější, avšak hry jsou více strategičtější a na některé nové principy je potřeba si zvyknout. Hry samotné pak trvají přibližně stejnou dobu. S vydáním pravidel budou vydány i FAQ pro veškeré starší kodexy. Starter boxy budou údajně dva, ale budou obsahovat nejspíš jen jednu armádu, terény, malá pravidla a podobně. Jeden z nich bude pro Black Legion, druhý bude nějaká mariňácká kapitula.Co se týká změny v pravidlech, stále se mluví o stejných věcech jako už jsem psal dřive

Tau kodex má vyjít koncem prvního kvartálu příštího roku a kodex i modely už jsou údajně hotové (pracovalo se na nich 18 měsíců)  a jen čekají na svůj den D. Hlavní změnou má být mnohem větší množství spojenců (Kroti, Vespidi, ale i další rasa/y).

O novém kodexu pro Black Templáře jedny rumory mluví před vydáním 6. edice, jiné až po ní.

Nově se pak objevila informace o Eldarech na konci roku.
 
Abyste nemeli pocit že je to hrozně daleko, již tento pátek vychází Nekroní kodex s hromadou nových fajnových modelů plus finecast některých Eldařích modelů.

2 komentáře: