40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

středa 26. prosince 2012

Trochu w40k na Vanoce

Bohuzel posledni dobou nemam moc cas na psani tady na 40dice, prakticky nemam moc casu ani na samotne hrani warhammeru a o nejake modelarine nebo malovani ani nemluve. Nicmene ted o Vanocich se trochu zadarilo a krom toho ze jsem pod stromeckem nasel knihu a model z FW, odehral jsem za posledni tyden peknych 6 her a kdyz uz jsem tak rozjetej byla by skoda nenapsat o tom par radku. Nicmene zadnou hodnotnou informaci neocekavejte :-) 
Prni tri hry jsem odehral v sobotu na vanocnim miniturnajku v Hradci, docela jsem resil dilema s vyberem armady kdy jsem chtel vzit puvodne tau, ale zapujcene modely neumoznovali slozit to co jsem chtel a o nejakem FP nebo wysiwyg pak nemohla byt vubec rec. To se nesetkalo s pochopenim a ja tak na posledni chvili vymenil army za me GK, ktere na podobne neduhy netrpi :-). V ramci zachovani vanocni nalady na turnaji jsem vypustil SW allies a dobrovolne si snizil limit army o 100pts na 1700.
Jak se pozdeji ukazalo ani to nestacilo k tomu abych nevyfasoval pernikove prase :-)  priste musim ubrat jeste vic... Na druhou stranu hned na prvni hru jsem potkal tesaka s full kompetitivnim listem a takhle jsem mel aspon nejake sance na dobrou hru.
V GK listu me vic a vic bavi Brotherhood Champion obvykle pripojeny v peticce Paladinu, ale dle potreby se klidne prida kde je potreba jako ve hre proti broukum kde spolu s petickou purifieru se doslova vysmal cca 50ti broukum bez utrzeni jedineho woundu v cele jednotce. Podobne ve hre proti daemonum sam drzel od tretiho kola v CC Fateweavera s dalsimi ctyrmi findami aniz by mu cokoli udelali. Proste drzak :-)
Do priste mam v planu upustit uplne od purifieru, a misto nich vzit purgation squadu, misto Coteaze vzit obyc Inquizitora v terminatorim s psycannonem coz spolu dohromady bude krasnych 20 vystrelu s moznosti strilet na cil ktery nevidi :-)  paty z purgation squady by mohl ovladat quad cannon u defensive lajny, o ktere taky premyslim. Predpokladam ze opet muze strilet i na to co nevidi :-)  jako zbytek GK army by byli velmi funkcni dve strike squady s psybolt ammo, psycannony a v rhinu. Peticka paladinu s championem a dva riffle dredi.
Dnes jsme si dali vanocni seslost v nasi OL herne a ja si konecne vyzkousel TAU a fungovali moc pekne. Fire power obrovska a jedine co dochargovalo a udelalo mi velke ztraty byl posledni ze ctyr demon princu a i tak to zbytek army jeste nejak zvladl uhrat. Dalsi dve hry uz byly doslova popravou mych souperu. Takze tento list se taky osvedcil a rad bych ho hraval, ale cca pul roku pred vydanim noveho kodexu se mi komplet army stavet moc nechce :-(  A pokud vas zajima co jsem tak imba s tau postavil tak: Farsight se sedmickou crisis bodyguardu, a dalsim commanderem. V tehle deviti clene bande mel kazdy plasmu, missile pod a multi tracker (obe zrane muzou strilet), commander mel navic 2+ sejv a 2 shield drony. Jako alies je tam eldarky farsear, ktery cele tehle bande dava twinlink. Dale dve trojky crisis s TL burst cannony a missile pody, trojicka broadsuit a cca 32 fire warrioru, jeste bych zapomel na 3 jetbiky od eldaru jako dalsi troopu.
Na programu je ted jarni turnajek v Brne a tam jestli se neco nezmeni vemu GK, sice jsem od vydani seste edice chtel s GK skoncit, ale po tech par hrach na Karaku a ted na vanocni akci v HK me opet chytli, myslim ze sem si tam nasel par veci, ktere se nehraji zrovna bezne a ktere me bavi jeste vic. A to je asi to co od sve army ocekavam, teda krom vysledku samozrejme :-)
Pokud jste docetli az sem, tak jste nejspis pekny warhammer zavislak a je mi vas lito :-)  jo a hezky zbytek svatku a hafo novych modelu v pristim roce.

Žádné komentáře:

Okomentovat