40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

neděle 18. prosince 2011

Apocalypsa: IG + GK vs. CHSM

Poslední sobotu před vánoci jsme se sešli v Ogřím Doupěti k odehrání Apocalypsy s tématikou útoku chaosu na imperiální základnu, kdy gardě ještě pomáhala menší skupina Grey Knights. Bitevní pole tvořily dva stoly spojené delšími hranami, úhlopříčně pak 12" no man zone a přes ní proti sobě dvě velké deplojment zóny. Impérium mělo k dispozici přibližně devět tisíc bodů převážně v tancích, těm sekundovalo tři a půl tisíce Grey Knightů a nad tím vším se rozhlížel jeden Warhoud Titán, který na poslední chvíli nahradil porouchaný BaneBlade (Křeček měl v týdnu doma menší nehodu :) ).

Ještě než jsme stihli tuto parádu vyložit na stůl, deplojoval první chaos a řeknu vám upřímně, že pohled na 14 obliteratorů, 5 princů, 3 naložené LR, k tomu nějaké IA srandy, několik vindicátorů a hromada naložených rhin, s informací o 30 termoskách v rezervách, není nic příjemného. Já s GK měl praktický jen nafouknutý "standardní" turnajový list v podobě paladinů, dvou knihovníků, Mordraka s jeho tlupou Ghost Knightů, vene dredem a třemi LR plnými Strike GK. Naštěstí Křeček posbíral vše co doma našel a že těch Lemanů bylo na stole opravdu hodně, doplněno veterány v chimérách, občas nějaké dělostřelectvo a i dvě vendety to kryly ze shora.

Plán na naší straně byl jednoduchý, garda bude držet pozice svými mohutnými zbraněmi, hlavně těmi na titánovi a GK budou vymýšlet nejrůznější "dirty trick" pro podlomené soupeřovy morálky. A upřímně v momentě kdy se nám pomocí skautujících vendet knihovník načaroval 3+ cover pro titána v prvním kole, už začal být chaos, v reálném složení Adolf + Ohm, poněkud nevrlý :) Asi nemusím říkat že veškerá střelba na titána byla neúspěšná. V následujících kolech se přes Mordraka dostal jeden z knihovníků hluboko do chaosáckých řad, zatímco druhý držel naše pozice a rozjeli hru "přičarume si co zrovna potřebujem", rozumějte Sumoning bylo nejpoužívanější kouzlo a pro jistotu všechny LR měli upgrage aby bylo možné přičarovávat i je. Tak věřte, že chaosu doslova skřípěly zuby, to vše za neustále mohutné střelbý iperiálních tanků a jednoho opravdu nepřehlédnutelného drobečka na stole. Když pak ve chvílích nejtěžších (pří mohutných assaultech chaosáků), oba knihovníci urputně čarovali dangerouse terén kolem nich, který mnohokrát zapříčinil "nedoběhnutí" některých chaos jednotek, občas i imobilizaci do dreda a sem tam i nějaké úmrtí. V těchto krušných chaosích časech jsem si vyslech mnoho nehezkých poznámek na úkor knihovníků v GK kodexu :)

Bohužel zbytek GK už tak hezky nefungoval. Paladini po prvním lashi od DP zalehnuli na pining a následně byly doslova vymazáni od vindicátorů. Naopak Imperiální ogrini opodál, otravovali chaos mnohem výrazněji a poměrně dlouho odolávali i v boji zblízka. Lemanů postupně umíralo, podobně jako se jim dařilo likvidovat najíždějící chaosí rhina a svou práci slušně odváděl i bazilišek s medůsou. Slušnou práci odváděl i jeden super heavy v podobě maldacora na naší straně, ale během druhého kola se podařilo soupeři prostřelit všechny structure pointy, ale hlavně maldacor zmizel v podobě apocaliptické exploze a pro jistotu spolu s ním zmizelo 5 chaosích termosek, 1 charakter, imperiální vendeta a lemanovi opodál urval kanón.

Do našich řad neustále padalo bombardování z orbitu a sem tam způsobovalo i nějaké ztráty. Jednotek ubývalo na obou stranách a když jsme se ve čtvrtém kole dozvěděli, že tohle kolo bude poslední, po rychlém zkalkulování objectivů jsme zjistili, že těžce prohráváme a jednotek schopných něco zabrat, už moc v dosahu nemáme. Naše poslední kolo se proměnilo v pokus vystřílet soupeře od všech třech objectivů a doufat v remízu.

U objectivu v chaosím rohu byla jediná šance rozstřelit rhino blokující objectiv a vene dredem, který toho za celou hru ustál pomalu víc než warhoud, doběhnout na kontest. Povedlo se! U našeho pointu se krčil už jen jeden chaosí terminátor, nicměně zrovna ten který doslova epicky přiběhl k titánovi s posledním structure pointem a svou chain fistou poslal titána do kolen. Terminátor následně umřel na mocnou střelbu ratlingů. Zbývalo už jen vystřílet 10 nurgláků na landing pointu ve středu stolu, který byl považován za třetí objectiv. Bohužel po posledním imperiálním výstřelu, poslední přeživší stále stojí a landing point pak zabírá.

Po odhalení soukromých tajných úkolů, jediný komu se podařilo splnit úkol byl Ohm a to zničit titána, takže celkové skóre po čtyřech kolech a sedmi hodinách herního času 0:2 v neprospěch imperiální strany.

za sebe můžu říct, že jsem si svou první apocalypsu užil, jak mise tak průběh se povedl téměř flufový - chaos ve velkých vlnách útočí, garda drží a odstřeluje co může a GK si hrají s tím čim chtějí :) včetně epického kilu titána jedním terminátorem.

Chtěl bych poděkovat Typhusovi za organizaci a řízení celé bitvy. Vítkovi, který kvůli nám strávil další den v Doupěti a všem ostatním zúčastněným za prima hru.

Žádné komentáře:

Okomentovat