40dice.cz

Několik hráčů české w40k scény se dohodlo a rozjelo tento blog 40dice.cz , kde budeme postovat reporty, zajímavé fotky, rozebírat různé taktiky a podobně. Doufáme že si zde každý fanda w40k přijde na své.
Pokud máte pocit, že občas také můžete přispět do obsahu 40dice.cz, stačí kontaktovat některého z autorů nebo na mejl greg@fmx.cz . Předem díky

středa 16. října 2013

Co se to tu v ČR děje?

Dlouho se zde neobjevil žádný příspěvek, nebyl čas o něčem psát, prakticky jsem první půlrok neměl čas ani na w40k samotnou. Nicméně teď se děje něco co si určitě zaslouží pár řádků nebo hlavně zamyšlení nás všech. Tak nějak doufám že tenhle blog má pořád pár lidi ve svých rss čtečkách nebo bookmarcích a snad si to pár z vás přečte :)

Před pár dry oznámil jeden hráč konec s w40k a nabízí k prodeji svou armádu. Na tom by nebylo nic až tak divného kdyby před pár týdny to samé neudělal jeden z nejlepších hráču u nás a pár měsíců zpět ještě jeden. Všichni patřili do skupiny tzv. kompetitivních hráčů, neboli nehráli hru jen kvůli knížkám ale převážně kvůli aspektům které hra nabízí. Všichni mají za sebou účast na ETC (asi nejkompetitivnější akce v Evropě), nekteří i opakovaně. Ale hlavně všichni byli moji dobří kamarádi, se kterými se mi vždy dobře hrálo a budou mi chybět hry ale i obyčejný pokec s nimi.

Jasně w40k není koníček na celý život a nemůžem to od lidí ani očekávat. Přijde rodina, přijde jiná práce, další okolnosti a člověk musí své hoby dát stranou. To ale není případ těchto tří hráčů, prakticky včichni uvedli, že buď už za 40k mají náhradu nebo budou hledat. Takže důvod proč s tím sekli je hlavně ve hře, teda ne v samotné hře, ale nebojím se říct že hlavně v naší české 40k komunitě!

Jasně w40k není dokonalá hra, popravdě má k dokonalé hře hodně daleko, hlavné té kompetitivní. Pravidla nejsou moc turnajová, ono i samotné GW to tvrdí a nechce aby byla. Modely a pravidla nevydává zrovna z důvodů nejakého balancování hry, ale pro očividné ždímání svých zákazníků - nás hráčů. Jakákoli další podpora ze strany GW poté co si z obchodu odnesete krabici s modely je nulová, hlavně u nás. A nebýt pár prodejců nebo samotných hráčů, kteří na své náklady, bez podpory GW, organizují turnaje a jiné akce, tak by to snad ani nemohlo být horší. Samozřejmě příběh v pozadí téhle hry je to co nás asi láká nejvíce, ano některé míň a některé doslova vytrhává z reality, ale v tom případě vám stačí si sem tam zahrát se svým kamarádem, ale rozhodně nemusíte vyhledávat turnaje abyste tam se svojí těžce fluffy armádou dostali pětkrát wipe, respektive pár takových mezi námi je ale... Nicméně 40k je hra kterou musíte milovat! Kdybysme ji nemilovali tak ji nehrajem - nebyl by k tomu žádný logický důvod :) I ti největší kombaří tady na w40k nevydělávají ani jinak neprofitují a stejně tak jako fluffery je to stojí hromadu času a peněz, respektive ještě víc. Ale hrají protože tu hru prostě milují.

Ale je to jako z vaší starou. Když vás bude pomlouvat, bude se vám smát do xichtu a doslova vás fakovat každých 5minut, asi jí taky brzo vyměníte za jinou! A to je to co se tu děje, místo toho aby naše malá komunita wh závisláků držela pohromadě a podporovala se tak na sebe jen házíme špínu a všemožný sračky. Navíc do očí vám nikdo nic neřekne ale sotva se z turnaje vratí domů a otevře hofyland už to z každýho srší jak běďary z patnáctiletýho kluka. A co je horší, stačí k tomu málo, někdy až nelogicky málo.

A proč? Tu flufferskou část opravdu tak sere když příjde na turnaj a někdo je wipne za 2,3, 4 kola jen proto že jejich armáda není postavená tak aby se ubránila? Že místo toho aby to příště postavili lip, když už teda potřebují jít na turnaj, tak raději začnou trollovat na hofále s úmyslem dotyčného dostatečně zhnusit na to aby přemýšlel jestli to vůbec maj zapotřebí a ideálně s tím sekl. Že to je bláhové a přece to nemůže fungovat? Nemýslím si, jak jsem psal na začátku, všechny tři teď již bývalé hráče jsem znal a ač to neřeknou otevřeně, jsem přesvědčen že internetové diskuze jsou katalyzátorem jejich konce.

Fluffer může oslavovat svou výhru a plánovat další oběť. A ostatní čekají kdy přihodít další své polínko do nového flame... A taková je teď naše česká komunita. Bravo.

Lidi serte na na to, buďte rádi, že je tu s kým hrát, všichni to hrajem hlavně pro zábavu, buďme rádi že se tu prakticky necheatuje, nekradou modely a jiné podobné chujoviny které se dějí u jiných her a koníčků. Je to hra a má to být hlavně o zábavě (most important rule).

Play in peace and cool. And shut up hofyland :)


1 komentář:

  1. no, je to těžký. co vím z posledního AM v Brně co jsem byl před rokem a půl tak už v páté edici měl Toshiro krizi, kterou tehdá řešil Infinity. podle něj měl pětku propařenou a nic už mu nedávala.
    to co popisuje na hofále asi nejlíp vyjádřit jako syndrom vyhoření, řekl bych. nejsem psychiatr, proto mě neberte za slovo. toshiro byl jiný než ostatní hráči. při hře moc nemluvil, soustředil se. to možná někomu vadilo, jsou lidi co se při hře chtějí zasmát a ne jen civět na modely a taktizovat. podobně na tom právě na již zmíněném AM byl i Vegan, který dostal tuším od třech nebo čtyřech hráčů negativní hodnocení na friendship. hrál jsem s ním, dostal klepec, moc jsme toho nenamluvili. je už takový. ode mě negativku nedostal a netuším, proč ji dostal od jiných. jestli to bylo jen kvůli tomu co zde zmiňuji, je mi těch lidí co to udělali líto.
    toshiro má/měl vždy úspěch ve hrách, u některých to jistě mohlo způsobit záchvaty závisti, že oni se tak nikdy nevyšvihnou. opět, těchto lidí je mi líto.
    o podpoře ze strany GW nebo o jejich cenové politice již toho bylo napsáno tolik, že bych se jen opakoval kvůli tomu i já na čas od WH40k upustil a věnuji se jiným hrám, které mě momentálně baví více.
    toshirův odchod je jistě ztráta, ale je na komunitě jak ji vyplní.

    OdpovědětVymazat